De Taylor gitaar: een geweldig merk met een geweldig geluid

Ben jij benieuwd of een Taylor gitaar een goede keuze voor jou en jouw speelstijl is? Dan hebben we in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet die je een beter idee geven over de karakters van deze gitaar. Deze gitaar is voor veel gitaristen een favoriet en wellicht kan dit ook jouw go-to gitaar worden. Het vinden van een merk en gitaar wat past bij jou is erg subjectief. Uiteindelijk is het het belangrijkste om de gitaar in het echt uit te proberen, vast te houden en te spelen.

Het geluid van de Taylor gitaar

De Taylor gitaar staat bekend om zijn moderne geluid. Het geluid is erg helder, gebalanceerd en gearticuleerd. In de afgelopen 10 jaar zijn ze zo gegroeid tot een van de grootste en meest populaire akoestische gitaar merken ter wereld. Ze zijn zo groot uitgegroeid dat ze voor sommige worden gezien als de concurrent van Martin en Gibson. Over het algemeen zijn ze wat rijker in de hogere middentonen, terwijl Martin iets meer in de lagere middentonen zit. Uiteraard is de populariteit ook gestegen doordat vele hobby gitaristen zijn beïnvloed door grote namen. Deze gitaar wordt gespeeld door onder andere grote namen zoals Chelsea Wolfe, Orianthi, Chelsea Wolfe, Taylor Swift en Damon Albarn. Wanneer jij jouw favoriete artiest ziet spelen op een gitaar van dit merk, dan ben je al snel geneigd om ook een gitaar van dit geweldige merk te kopen.

Het maakproces 

Een element wat veel gitaristen willen weten, is hoe de gitaar is gemaakt, wat voor vakmanschap wordt er gebruikt en uit wat voor hout is de gitaar gemaakt. Het maakproces van de Taylor gitaar verschilt uiteraard per gitaar en per ontwerp. Een voorbeeld van Taylor’s moderne maakproces is hoe ze de nek aan het lichaam bevestigen. De New Technology hals zit in een perfect formaat zak en ondersteunt de toets tot aan de 19e fret. Dit helpt om het langer recht en stabiel te houden. Ze gebruiken geavanceerde technologieën, maar uiteraard kan je, naast de Taylor gitaar, ook gitaren van andere merken vinden die een geweldige klank creëren.

Het uitzoeken van de juiste Taylor gitaar voor jou

We hebben allemaal verschillende voorkeuren en daarom is het zo goed dat er veel verschillende gitaren op de markt te vinden zijn, waaronder de Taylor gitaar. Als je voor een Taylor gaat, heb je uiteraard een grote garantie dat je een geweldige gitaar in huis haalt. Desalniettemin heeft iedere gitaar zijn eigen stijl, klank en gevoel. Het is dus een heel persoonlijk proces om een gitaar te vinden die past bij jou en jouw speelstijl. Wees dus niet bang om te experimenteren. Soms kom je tot de conclusie dat verschillende merken gemaakt zijn voor verschillende functies of verschillende stukken. Neem zeker eens een kijkje bij Gooise Gitaren wanneer je op zoek bent naar een Taylor gitaar. Hier hebben ze een groot scala Taylor gitaren in de winkel, evenals specifiek opgeleide experts bij de hand. Je kunt dus altijd rekenen op de expertise van de werkers.