Waarom een kerstpakket kiezen zo lastig is (en hoe je dat oplost)

Kerstpakket

Het is een opgave waar niemand echt om staat te springen maar het is wel heel belangrijk voor je bedrijf: het kiezen van het kerstpakket. Natuurlijk is het heel leuk om een cadeau te geven maar het is ook moeilijk. Met name als je veel medewerkers hebt met allen hun eigen voorkeuren en levensstijl is een kerstpakket kiezen lastig.

Voedsel is moeilijk

Kerstpakket

Voorheen was het vaak het geval dat je in een kerstpakket alcohol of eten cadeau kreeg. Dat is natuurlijk heel leuk maar kan ook vervelend zijn voor sommigen. Bijvoorbeeld voor mensen die om welke reden dan ook geen alcohol drinken. Zij hebben natuurlijk niks aan een fles wijn. Of wat dacht je van mensen die vegan zijn of een heftige allergie hebben voor bijvoorbeeld pinda’s of gluten? Al die dieetwensen moet je rekening mee houden als je een pakket met voedsel wil kiezen.

Kerstpakket

Een goed alternatief

Omdat het steeds makkelijker wordt om een kerstpakket persoonlijk te maken, kiezen steeds meer mensen daarvoor. En dan bedoelen we niet een persoonlijk kaartje op het pakket maar een echt, zelfgekozen kerstpakket. Vaak gebeurt dit door middel van spaarpunten op een cadeaukaart. Met die spaarpunten kun je dan op een website je eigen cadeau uitzoeken. Je kunt natuurlijk alle medewerkers een kaart van een grote, bekende winkel geven maar zo’n speciale kerstpakket website is toch veel leuker. Daar is volop keuze en alles is in de sferen van kerst ingericht. Bovendien kun je dan alsnog gewoon een traditioneel kerstpakket kiezen als je dat leuk vindt.