De leukste mediterrane cadeaus

De leukste mediterrane cadeaus

Tips voor typisch Italiaanse geschenken

Wie houdt van het goede Italiaanse leven met zijn rijke oude cultuur en zeer smakelijke Italiaanse keuken, kan zijn hart ophalen als het gaat om het uitzoeken van cadeaus voor een feestje. Dus als je op zoek bent naar een passend cadeau voor een echte Italië-liefhebber, dan doe je hem of haar geen groter plezier dan met Italiaanse geschenken. Waar moet je dan bijvoorbeeld aan denken? Dat kunnen zijn Italiaanse delicatessen, mooie regionale wijnen en de aller lekkerste limoncello. Lees dit blog vol inspiratie over Italiaanse geschenken.

De lekkerste limoncello

Het hart van de echte liefhebber van Italië gaat zeker weten sneller kloppen bij de gedachte aan een heerlijke handgemaakte limoncello. Deze citroenlikeur is het uithangbord onder de Italiaanse geschenken. De liefhebber weet dat dit drankje zo veelzijdig is dat je het puur kunt drinken, maar ook heel goed past in diverse smakelijke cocktails. Een echte cadeautip dus! Ken je bijvoorbeeld de Italian Mojito? Of de Limoncello Tonica? Maak een leuk pakketje van de fles limoncello met lekkere ingrediënten voor een cocktail en je hebt eenvoudig een aantal Italiaanse geschenken bij elkaar!

Limoncello delicatessen

Wist je bijvoorbeeld dat er ook limoncello gebruikt wordt voor de bereiding van Italiaanse delicatessen. Dat is dus een vrij onschuldige reden om limoncello aan iemand cadeau te doen. Erg lekker zijn de populaire limoncello bonbons of Babà al Limoncello. Die passen uiteraard ook heel goed in een limoncello geschenkpakket!

Italiaanse geschenken voor in de keuken

Er zijn ook vele Italiaanse geschenken die die op culinaire gebied hun mannetje staan. Wat te denken van lekker authentieke tapenade, truffels of zoetwaren met een karakteristieke Italiaanse smaak? De keuze is reuze, om maar een flauw cliché te gebruiken. Wat geef je iemand die dol is op chocolade? Daarvoor zijn vele soorten bonbons verkrijgbaar. Of wil je je eigen borrel bij iemands verjaardag opluisteren met lekkere hapjes? Dan is het leuk om tapas hapjes cadeau te doen. Eigenlijk ontkom je daar niet aan, want culinaire Italiaanse geschenken bevatten altijd de overheerlijkste Italiaanse delicatessen. Die wil iedereen wel krijgen! Welke typisch Italiaanse geschenken vind je leuk om te geven? Wij horen het graag van je. Vul hiervoor snel ons contactformulier in.