De beste autoverzekering

Rijbewijs

Het kopen van een nieuwe auto kost vaak veel tijd en energie. Als je dan eindelijk de auto gevonden hebt waar je jezelf prettig bij voelt is het belangrijk te kijken hoe je de auto wilt verzekeren. Overstappen.nl kan je helpen de best passende autoverzekering te vinden voor jouw nieuwe auto. 

Autoverzekeringen vergelijken

Wij van Overstappen vergelijken voor jou 28 verschillende aanbieders. Wij zijn hierbij onafhankelijk en vergelijken op prijs en polisscore.

Voor de vergelijking hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Het kenteken, de postcode en je geboortedatum
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
  • Het aantal kilometers dat je per jaar denkt te rijden
  • De passende dekking

Voor jezelf is het van belang dat je goed nadenkt welke dekking en dus basisverzekering je wilt afsluiten. In Nederland ben je verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Ook is het mogelijk een WA beperkt casco verzekering af te sluiten of een all risk verzekering. Vaak adviseren wij om auto’s van 12 jaar en ouder Wa te verzekeren. Is jouw auto jonger dan wordt vaak gekozen voor een WA beperkt casco verzekering of een all risk verzekering. Deze basisverzekeringen kunnen uitgebreid worden met verschillende aanvullende verzekeringen. Mocht je twijfelen welke van deze drie basisverzekering het beste bij je past kun je contact opnemen met onze WFT-gecertificeerde klantenservice die je kunnen voorzien van deskundig advies. 

Het afsluiten van een autoverzekering

Als je een passende autoverzekering gevonden hebt is het van belang deze aan te vragen. Een autoverzekering afsluiten is ook mogelijk met onze hulp. Wij van overstappen.nl zijn dan de tussenpersoon, wat betekent dat we ook na de overstap je contactpersoon blijven. Je kunt dus met al je vragen bij ons terecht. 

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je de volgende gegevens nodig.

  • De schadevrije jaren die zijn opgebouwd
  • Een schatting van het aantal kilometers wat je per jaar rijdt
  • Het kenteken van de auto
  • De meldcode van de auto

Als je een passende verzekering hebt gevonden kun je deze via ons aanvragen. Je krijgt vervolgens een e-mail met de status van je aanvraag. In de meeste gevallen staat hierin dat je een voorlopige dekking krijgt. Als dit zo is kun je direct de weg op. Echter krijg je soms geen voorlopige dekking. Dit betekend dat je auto niet verzekerd is. Het is daarom belangrijk om deze mail goed door te lezen. Ook is het mogelijk dat je aanvraag direct wordt afgewezen. Je bent ook dan niet verzekerd en mag dan dus ook niet de weg op.